Curator TAG Nedir ?
Ctag, sertifikalandırmaya yetkili kurum ve kuruluşların, yetkili uzman eksperlerin, yetkili sanat galerilerinin ve sanatçıların eserlerini sertifikalandırarak, güncel eser sahiplerinin eserler hakkında tüm detaylarına sahip olmasına olanak tanır.
Günümüzde, daha önceden sertifikalandırılmış yada orijinallik belgesine sahip birçok eserin belgesinin ve raporunun kaybolması veya orijinal eserlerin hile yoluyla röprodüksiyonlarının sanat piyasasında yer etmesinin önüne geçmek amacıyla her bir esere bir adet olmak üzere şifrelenmiş çipler ile veriler bulut depolama sisteminde ve veri merkezimizde güvenli bir biçimde saklanır. Bu verilerin internet ortamında 7/24 doğrulanmasına ve erişimine olanak tanır.
Belge ve Raporda Hangi Bilgiler Yer Alır?
A- Eseri oluşturan kişi ve şirketler.B- Eserin adı.
C- Yapım yılı ve tekniği.
D- Uzunluk, genişlik ve diğer ölçüleri.
E- Belirleyici ayrıntıları ve referans olabilecek kaynaklar.
F- Eserin fotoğrafı ve/veya klibi.
G- Sertifika-Rapor düzenleyen kişinin-kurumun bilgileri.
H- Curator TAG seri numarası ve verinin oluşturulma tarihi.
Eser Sertifikasına Nasıl Erişim Sağlanır?
Her eser için özgün ve şifrelenmiş cTAG'ler esere monte edilir. Şifrelenmiş bu cTAG'lere sertifikalandırmaya yetkili kişiler tarafından veriler çevrimiçi ortamda işlenir ve bilgi kilitlenir. Eser hakkında bilgi almak isteyen kullanıcıların bu verilere ulaşması için NFC özellikli akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazları esere yakınlaştırması yeterlidir. Bir uygulama indirmenize gerek kalmadan internet tarayıcınızda görüntüleyebilirsiniz.
Curator TAG ve Sergi Salonları
Sertifikalandırma sisteminin yanı sıra sergi salonları için geliştirilmiş yazılımımız sayesinde sergi salonlarının baskı maliyeti önemli ölçüde düşürülür ayrıca doğaya verilen zararı azaltır. Her bir eser için defalarca kullanılabilen ve kişiselleştirilebilen Curator TAG'leri sergilenen eserin yakınına konumlandırarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim yaşatmayı sağlayabiliriz. Kişiselleştirilebilen sanat galerileri internet sayfaları ile ziyaretçilerin ileri tarihlerdeki sergi, sunum, organizasyonlar ve faaliyetlerden haberdar olması sağlanabilir ve ziyaretçilerin beğenisine sunalan eser hakkında aktarılmak istenen fotoğraf, klip, metin ve diğer tüm veriyi bulut depolamada işleyip düzenleme işlemi gerçekleştirilebilir.
Galeriler ve Sergi Salonlarında Nasıl Çalışır?
Ziyaretçilerin, eserlerin yakınında konumlandırılan Curator TAG'lere NFC özellikli akıllı cihazlarını yakınlaştırması ile istenilen tüm veri elde edilir ve cihazın internet tarayıcısında görüntülenir. Eğer cihazlarda NFC özelliği yok ise günümüzde birçok cihazda mevcut olan QR Code tarama işlemi ile de entegre çalışmaktadır. Akıllı cihazı eserin yakınına getirmek yada cTAG'de görünen kodu kameraya okutmak yeterlidir. İnternet sitesi açılarak, esere ait tüm veriler ziyaretçilere kolayca aktarılır. Defalarca basılan eser tanıtım künyeleri, yanlış basımdan kaynaklanan revize basım işlemlerinde harcanan kağıt, efor ve ücretler minimize edilmiş olur. Doğaya sağlanan duyar sayesinde de tonlarca kağıt israfının önüne geçirilir.Sergi salonlarının kullandığı kolay arayüz sayesinde bilgi girişleri kolaylıkla sağlanır, bu panelde her bir eser için ayrı tutulan analiz verileri gibi önemli ölçütler sayesinde hangi esere ne ölçüde ilgi gösterilmiş gibi verileri elektronik olarak işleyerek küratörlerin ve galerilerin, eser ve ziyaretçileri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar.
cTAG güvenliği nasıl sağlanır?
Her bir Curator TAG üzerinde okunabilir bir seri numara yer almaktadır ve her bir cTAG'in içindeki çipler benzersiz ve değiştirilemez seri numaraya sahiptir ve bunların eşleştirme işlemi veri merkezimiz tarafından yapılır ve özel bir yazılım sayesinde düzenli denetime tabi tutulur. cTAG'lere verileri işleyen kişi ve kurumlar işlediği verilerin takibini çevrimiçi sistemden 7/24 sağlayabilir, dışarıdan hiçbir müdahaleye izin verilmez.